Mon. Jul 1st, 2024
Борис Джонсон та Дональд Трамп. Фото: AFP Getty ImagesБорис Джонсон та Дональд Трамп. Фото: AFP Getty Images

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтримав експрезидента США Дональда Трампа під час виступу на Конференції консервативних політичних дій (CPAC) у Вашингтоні. Про це пише Politico.

За словами Джонсона, коли Трамп був президентом, світ почував себе “стабільніше і безпечніше”. Він додав, що й наразі всі хочуть стабільності, котра безпосередньо пов’язана з “сильним американським керівництвом”.

У виданні стверджують, що у Джонса і Трампа були теплі стосунки, коли обидва були при владі. Ексочільник Білого дома навіть називав Джонсона “британським Трампом”.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Джонсон завжди підтримував Київ. Коли він залишив посаду, він закликав Трампа та його союзників не відмовлятися від американської військової допомоги Україні.

Раніше Джонсон припускав, якщо Дональд Трамп знову стане президентом — він “не кине Україну”, бо не захоче “увійти в історію як президент, залишивший країну, якій вже суттєво у боротьбі за свободу”. Про це він писав у своїй щотижневій колонці для Daily Mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *