Fri. Jul 5th, 2024
Ілон Маск. Фото: ReutersІлон Маск. Фото: Reuters

Бізнесмен Ілон Маск розмістив допис в соцмережі Х, в якому розмірковував про доцільність існування НАТО. На його думку, Альянс немає сенсу після розформування у 1991 році Організації Варшавського договору. 

Маск написав, що він не розуміє, чому НАТО існує досі, бо “його заклятий ворог” Варшавський пакт вже розпався. Таким чином він відреагував на допис підприємця Девіда Сакса, який заявив, що після розпаду Радянського Союзу Альянс замість того, щоб припинити своє існування, придумав нову місію з метою розширення.

Допис Ілона Маска прокоментував президент Латвії Едгарс Рінкевичс. Рінкевичс пояснив американському мільярдеру, чому НАТО не тільки існує, але й розширюється. Президент відмітив, допоки є “РФ та інші вороги вільного світу — НАТО існувало й буде існувати”.

Нагадаємо, що днями Ілон Маск зробив ще одну приголомшливу заяву. Бізнесмен вважає, що США не потрібно надавати Україні військову допомогу. На думку бізнесмена, Києву потрібно було укласти мирну угоду з Москвою ще торік. Він впевнений, що Україна вже програла війну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *