Fri. Jul 5th, 2024
Александер Граф Ламбсдорфф. Фото: Carsten Koall / dpaАлександер Граф Ламбсдорфф. Фото: Carsten Koall / dpa

У понеділок, 4 березня, до МЗС Росії викликали посла Німеччини Александера Графа Ламбсдорффа. Дипломат прибув у відомство через злив секретних переговорів щодо можливого постачання далекобійних ракет Taurus Києву. Про це пише російське агентство ТАСС.

На відео, котре шириться мережею, посла біля відомства чекали пропагандистські ЗМІ. Від будь-яких коментарів він відмовився.

Нагадаємо, що напередодні рупор Кремля, пропагандистка Маргарита Симоньян, оприлюднила перехоплений 30-хвилинний запис розмови офіцерів ВПС Німеччини. У розмові військові нібито обговорювали теоретичні удари ракетами Taurus по Керченському мосту.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус ще в суботу відреагував на новину. За його словами, це гібридна атака Кремля з метою дезінформації. Він наголосив, що треба дочекатися інформації про розслідування Служби військової контррозвідки (MAD). 

У Міністерстві оборони Німеччини попередньо підтвердили, що була перехоплена розмова в Повітряних силах, але додали, що допоки невідомо чи вносились зміни в опубліковану версію.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *