Tue. Jul 2nd, 2024
Прапори ЄС. Ілюстративне фото: google.comПрапори ЄС. Ілюстративне фото: google.com

У Європейській комісії висловили переконання, що причини смерті російського опозиціонера Олексія Навального варто досліджувати за допомогою міжнародного об’єктивного розслідування.

Про це пише “Європейська правда”.

Представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано відреагував на заяву очільника Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна про те, що опозиціонер Навальний начебто помер природною смертю.

“Ми настоюємо на проведенні об’єктивного міжнародного розслідування. Тільки таке розслідування забезпечить достовірність і зрозумілість у висновках щодо смерті пана Навального. З політичного погляду Європейський союз висловився дуже рішуче: смерть Навального є наслідком тиску та дій органів влади під контролем Кремля”, — заявив Стано.

Також він висловив скептицизм щодо офіційних джерел Кремля. Мовляв їм немає віри, особливо після лютого 2022 року, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Олексій Навальний помер у виправній колонії №3 в селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ 16 лютого. Його соратники заявили, що незадовго до того мав відбутися обмін політика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *