Tue. Jul 2nd, 2024
Артилерійські снаряди. Фото: МілітарнийАртилерійські снаряди. Фото: Мілітарний

Західні партнери вже наближаються до завершення збору фінансів на 800 тисяч одиниць артилерійського боєприпасу. Очікується, що поставки до України розпочнуться протягом найближчих кількох тижнів. Актуальні терміни відправки залежатимуть від укладених контрактів та розкладів поставок.

Про це пише Bloomberg.

Щоб продовжувати боротьбу, Україні необхідно отримувати щонайменше 200 тис снарядів щомісяця. Враховуючи середньодобове використання снарядів у російських військах, їх кількість може перевищувати можливості українських військ від трьох до п’яти разів.

Аби урівняти сили на полі бою Захід збирається поставити Україні артилерійські снаряди. Їх відшукала Чехія у постачальника за межами ЄС.

Цю ініціативу вже підтримали Литва, Нідерланди, Данія, Канада і Франція. У вівторок, 6 березня, стало відомо, що Німеччина також доєдналась передавши сотні мільйонів на закупівлю.

Нині ж і Латвія вирішила зробити свій вклад. Про це повідомив латвійський міністр оборони Андріс Спрудс.

“Латвія вирішила долучитися до ініціативи, яку запропонував президент Чехії Петер Павел щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України. Це важлива можливість у протистоянні з Росією, і ми повинні докласти всіх зусиль, щоб підтримати Україну”, — заявив він.

За прогнозами видання, протягом цього тижня відбудеться спеціальне засідання, під час якого міністри оборони та міністри закордонних справ країн Європейського Союзу обговорять деталі угоди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *