Tue. Jul 2nd, 2024
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото: АрміяInformПрем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото: АрміяInform

Очільник польського уряду Дональд Туск збирається порушити питання з європейськими партнерами про необхідність повернення до докризових принципів торгівлі з Україною та іншими країнами. Це крок спрямований на захист європейських та польських ринків і виробників. Також у порядку денному — висловлення обурення щодо політики “Зеленого курсу” Європейського Союзу і його можливого впливу на польських фермерів.

Про це він сказав під час пресконференції, пише УНН.

У рамках свого візиту до Бухареста Туск має намір обговорити з ключовими європейськими партнерами потребу повернення до певної міри тих принципів, що регулювали торгівлю з Україною та іншими країнами до виникнення конфлікту.

Під час дискусій у Бухаресті з лідерами Європи він планує говорити про необхідність реформ, які захистять інтереси європейських та польських виробників і ринків.

“Ми розглядаємо можливість повернення до певних принципів, що регулювали торгівлю з Україною та іншими країнами до початку війни, враховуючи сучасні реалії та виклики”, — каже Туск.

Також він висловив бажання обговорити можливості ефективного вдосконалення положень “Зеленого курсу”, щоб уникнути почуття образи серед польських фермерів через ці ініціативи. Результати візиту Дональд Туск планує розповісти протестуючим аграріям у суботу, 9 березня. Він наголосив, що буде спілкуватись тільки з невдоволеними “фермерами, а не з хуліганами”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *