Thu. Jul 4th, 2024
Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОППрезидент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

Французька армія залишатиметься на своїй території, поки Україна твердо стримує російську агресію. Так президент Володимир Зеленський в етері телеканалу BFMTV прокоментував ідею Емманюєля Макрона про можливість інтервенції в Україну.

Як повідомляє мовник, пропозиція французького президента викликала неабияку хвилю обурення у країні. Український лідер намагався заспокоїти французів.

«Поки стоїть Україна, армії Франція буде на території Франції.», – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що у розв’язаній Росією війні проти України «французькі діти помирати не будуть».

Однак не виключив можливість участі французів у війні з РФ. За словами Зеленського, це станеться, коли Росія нападе на одну з країн НАТО. І тоді вже Альянс «вирішуватиме, як, в якій кількості відправляти, або не відправляти свої війська на війну».

Зеленський також нагадав, що Україна не є членом НАТО.

Під час інтерв’ю український президент прокоментував, чому риторика Макрона змінилася на більш войовничу. На думку Зеленського, французький лідер усвідомив, що Володимир Путін його обманув.

Нагадаємо, після початку широкомасштабної війни президент Франції радив Києву відмовитися від частини суверенітету щоб «зберегти обличчя Путіну». Через два роки Емманюєль Макрон став чи не головним лобістом ідеї про введення західних військ в Україну, що викликало спротив у більшості країн-учасниць НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *