Пт. Лип 5th, 2024
Роман Костенко. Фото: golos.com.uaРоман Костенко. Фото: golos.com.ua

Народний депутат від фракції «Голос» Роман Костенко заявив, що на засіданнях комітету Генеральний штаб ЗСУ називав цифри у 7-8 тисяч зниклих безвісти військових ЗСУ. Про це Костенко розповів, коментуючи допис депутатки Мар’яни Безуглої, котра заявила, що втрати ЗСУ становлять 50 тисяч.

У Facebook Мар’яна Безугла написала, що з врахуванням безвісти зниклих ймовірна кількість загиблих наближається до позначки 50 тисяч.

Роман Костенко спростував її заяву в ефірі Радіо Свобода. Депутат зазначив, що був майже на всіх засіданнях Генштабу і таких цифр там не називали. За його даними, мова йшла про 7-8 тисяч зниклих безвісти. Також він підтвердив офіційну заяву президента України Володимира Зеленського про 31 тисячу загиблих.

До речі, боєць полку «Азов» Національної гвардії України Дмитро Козацький (позивний Орест) після виступу президента закликав оприлюднити дані щодо зниклих безвісти.

Нагадаємо, що 25 лютого Володимир Зеленський на пресконференції озвучив офіційні дані тільки про загиблих військових. Тоді голова країни додав, що є і дані про безвісти зниклих. Але президент не захотів їх озвучувати, бо, за його словами, останній обмін показав, що він буде не точним з цифрами. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *