Нд. Лип 7th, 2024
Дмитро Пєсков. Фото: РосЗМІДмитро Пєсков. Фото: РосЗМІ

Видання The Wall Street Journal опублікувало положення мирної угоди між Україною та РФ, яку розглядали представники російської та української делегацій у 2022 році. На новину миттєво відреагували у Кремлі. Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що на сьогодні цей документ вже не є актуальним.

За словами спікера Путіна, Кремль не хотів оприлюднювати умови договори, оскільки “за командою Великої Британії перемовини припинились”. Пєсков також прокоментував заяву Пентагону, що поразка в Україні призведе до війни НАТО з РФ.

На його думку, заява міністра оборони США Ллойда Остіна виглядає “безвідповідальною”. Пєсков зазначив, що фактично Альянс розглядає Україну як свою територію. Саме тому, додав речник Путіна, Росія робить вірні кроки щодо “спеціальної військової операції” в Україні.

Нагадаємо, що у квітні 2022 на перемовинах РФ і Україна розглядали припинення бойових дій. Кремль вимагав від України нейтралітету, зокрема, заборони вступу у будь-які військові Альянси. А також зазначав, що Крим залишиться за Росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *