Вт. Лип 2nd, 2024
Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон у Києві. 3 травня 2024 року. Фото: sightmagazine

Україна має право завдавати удари у відповідь по об’єктах всередині Росії. Лондон не проти, якщо для цих атак ЗСУ використовуватимуть британську зброю. Про це під час візиту до Києва сказав очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон, пише Reuters.

За словами міністра, Україна має право на захист. І саме їй вирішувати, чи завдавати удари по російській території.

«Так само, як Росія завдає ударів всередині України, ви можете цілком зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищає себе», – сказав Девід Кемерон.

Він наголосив, що Велика Британія буде підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно». І пообіцяв 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів) щорічної військової допомоги Україні.

Міністр відзначив, що певна частина з наданого Великою Британією допомоги прибуває в України безпосередньо під час його візиту.

Окрім цього Девід Кемерон анонсував екстрену допомогу у розмірі 20 млн фунтів стерлінгів. За інформацією посольства Британії в Україні, ці кошти спрямують на відновлення об’єктів критичної інфраструктури, що постраждали від нещодавніх російських атак.

Повідомляється, що Девід Кемерон як очільник британської дипломатії вже вдруге відвідує Київ. Під час візиту 3 травня він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та главою українського МЗС Дмитро Кулебою.

Під час зустрічей Девід Кемерон ініціював діалог щодо нової угоди, яка передбачає 100-річне партнерство Британії та України. Передбачається, що взаємодія охопить широкий спектр стосунків між країнами, як торгівлю, безпеку та оборону, так і науки, освіту, технології тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *