Нд. Лип 7th, 2024
Новий прем’єр Нідерландів Дік Схооф. Фото: faz.net

Нідерланди і надалі надаватимуть Києву різнобічну допомогу, необхідну для відбиття російської агресії. Про це новий глава уряду країни Дік Схооф повідомив у соцмережі Х (Тwitter).

Прем’єр відзначив, що 3 липня, в перший день роботи на новій посаді спілкувався телефоном з президентом Володимиром Зеленським. За словами Діка Схоофа, український лідер привітав новий голландський уряд.

«І я запевнив його, що підтримка його країни з боку Нідерландів є непохитною; ми продовжуватимемо підтримувати Україну політично, військово і фінансово проти російської агресії, чого б це не коштувало і скільки б це не потребувало», – повідомив міністр.

Він додав, що під час розмови торкнулися питання саміту НАТО, який розпочнеться у наступний вівторок, 9 липня, у Вашингтоні.

Як відзначив Дік Схооф, президент України відвідає цей захід. Тож відбудеться особиста зустріч, якої, за словами міністра, він з нетерпінням чекає.

Нагадаємо, 2 липня у палаці в Гаазі новий прем’єр разом з 16 міністрами склав присягу на вірність. Раніше 66-річний Дік Схооф обіймав посади Національного координатора з питань антитерористичної діяльності та безпеки та очолював Службу загальної розвідки та безпеки.

Попереднього очільника уряду Нідерландів Марка Рютте в червні цього року обрали генсеком НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *