Чт. Вер 19th, 2024
Іран прапор. Фото: ЕПІран прапор. Фото: ЕП

Іран вирішив відтермінувати відповідь Ізраїлю за вбивство лідера політичного крила ХАМАС Ісмаїла Ханії, аби надати час для переговорів щодо угоди про припинення вогню в Секторі Гази. Про це повідомляє видання The New York Times.

Впродовж 15-16 серпня у Досі відбулася зустріч між делегаціями Ізраїлю та представниками США, Катару та Єгипту, які стали посередниками. Відомо, що ХАМАС не був на переговорах, але його також проінформували про перебіг розмови.

Представники домовилися, що продовжуватимуть діяльність над положеннями документа, а наступний раунд хочуть провести вже наступного тижня. Тоді ж вже можуть укласти угоду остаточно.

Посадовці розповіли для ЗМІ, що ввечері першого дня перемовин премʼєр-міністр Катару Мохаммед бін Абдулрахман аль Тані подзвонив до виконувача обов’язків міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані. Тоді як два іранські джерела поділилися, що країна вирішила втриматися від будь-якого посилення конфлікту.

П’ять чиновників Ізраїлю повідомили, що за оцінками розвідки держави «Хезболла» та Іран знизили рівень бойової готовності до мінімального. Наразі ж Єрусалим вважає, що обіцяна відповідь від Тегерану відбудеться пізніше.

Згідно заяви МЗС Катару Аль Тані мав обговорення з Багері Кані ще раз, у п’ятницю. Обидва наголосили, що потрібно зберігати спокій і деескалацію у регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *