Ср. Вер 18th, 2024
Папа Римський. Фото: reutersПапа Римський. Фото: reuters

Папа Римський Франциск заявив, що новий закон України, який стосується діяльності релігійних організацій Росії, виключає свободу тих, хто молиться. Про це повідомляє медіа Ватикану – Vatican News.

Після молитви «Ангел Господній» понтифік висловився щодо рішення Києва заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату. У своїй промові Папа Римський висловив стурбованість такими діями.

Він зауважив, що продовжує зі співчуттям спостерігати за подіями в Україні та Росії. Папа Франциск додав, що боїться за свободу тих, хто молиться в Україні, у зв’язку з останніми ухвалами влади. Він наголосив, що той, хто молиться по-справжньому, робить це за всіх.

За словами понтифіка, людина не може скоїти зла, якщо молиться. Він виступив проти закону щодо заборони Московського патріархату та поросив, щоб кожен міг читати молитву у тій церкві, яку вважає своєю.

Він зауважив, що не має бути скасована прямо чи опосередковано, оскільки церкви не можна чіпати.

Нагадаємо, 20 серпня депутати погодили законопроєкт No 8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, які підпорядковані центру в Росії. Вчора, 24 серпня, документ підписав президент Володимир Зеленський.

Згідно положень закону, релігійні організації, які контролюються РФ, будуть перевірені експертною комісією. Після рішення команди буде 9 місяців, аби порвати будь-які зв’язки з Кремлем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *