Ср. Вер 18th, 2024
У Польщі шукають шахед РФ. Фото: RMF24У Польщі шукають шахед РФ. Фото: RMF24

Польський спікер Сейму Шимон Головня прокоментував порушення повітряного простору країни під час масованого обстрілу України Росією. За його словами, шахед міг бути метеорологічною аномалією. Про це повідомляє видання RMF24.

У понеділок, 26 серпня, РФ завдала ракетних ударів по території України. Один з об’єктів залетів вглиб Польщі на 25 кілометрів. Рух дрона фіксували 3 радіолокаційні станції. Військові пояснили, що не збили шахед через погані погодні умови, адже авіація не дала візуального підтвердження.

Головня в етері TVN24 розповів, що провів розмови з міністром оборони країни. Він зауважив, що наразі все ще немає ясності, що це був саме дрон. Це пов’язано з тим, що на радарах могла відобразитися метеорологічна аномалія.

За його словами, у цій ситуації помітний великий контраст між тим, що побачили вчора та ситуацією у Бидгощі. Він зауважив, що зараз Польща оперативно робить висновки та передає інформацію. Мова йдеться про те, що у квітні 2023 року неподалік Бигдоща знайшли уламки ракети Х-55. Тоді керівництво держави припустило, що об’єкт залетів під час однієї з атак Росії на Україну.

На ситуацію 26 серпня також відреагували в НАТО. Там заявили, що немає ніяких підтверджень про прямий напад Кремля на Північноатлантичний Альянс. Речниця НАТО наголосила, що від початку повномасштабної війни в Україні безпілотники РФ не одноразово перетинали кордон з Польщею, тож ці дії є «потенційно небезпечними».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *