Ср. Вер 18th, 2024
Кандидати у президенти США. Фото: скриншотКандидати у президенти США. Фото: скриншот

Кандидати у президенти Сполучених Штатів представниця демократів Камала Гарріс та республіканців Дональд Трамп провели дебати у Філадельфії. Трансляція відбувалася на телеканалі ABC News.

Дебати пройшли у вівторок, 10 вересня. Розмова тривала 90 хвилин з двома перервами. У залі не було глядачів, загалом політики встигли обговорити економіку, війну в Україні, політику проти мігрантів та права на аборти.

Кандидати активно обговорили питання війни в Україні. Гарріс зауважила про певні «схвалення» від Трампа дій Путіна, зокрема вона нагадала як ексглава США назвав атаку на Україну блискучою та обмінювався листами з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. За її словами, очевидно, що диктатори можуть маніпулювати Трампом за допомогою лестощів.

Натомість Трамп зазначив, що добре знає Путіна, який його поважає, на відміну від Байдена. Тож хоче розв’язати це питання з війною ще до того, як стане президентом. Він наголосив, що може початися Третя світова війна, тому у зацікавленості країни закінчити конфлікт якнайшвидше. Проте він не відповів прямо на питання, чи хоче, щоб Україна перемогла.

Щодо питання економіки, Трамп вважає її стан жахливим, адже за його каденції бізнес розширювався, а наразі помітна стагнація. Внаслідок цього виросли ціни на бензин, енергетику. За словами кандидата від республіканців, Гарріс немає економічної стратегії, тому за її президентства все зупиниться в перший же день.

Своєю чергою, Гарріс відповіла, що хоче будувати «економіку можливостей» у вигляді податкових пільг для молодих сімей та допомоги малому бізнесу, на відміну від Трампа, який хоче скоротити збір для мільярдерів та великих компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *