Пт. Вер 20th, 2024
Євросоюз. Фото: getty imagesЄвросоюз. Фото: getty images

Євросоюз розглядає можливість розірвати безвізовий режим для громадян Грузії, оскільки держава відходить від демократії. Про це повідомляє видання Politico.

Речник Єврокомісії у коментарі для видання наголосив, що відомство обговорює усі можливі варіанти відповіді для Грузії, якщо керівна партія «Грузинська мрія» продовжуватиме рух до авторитаризму. Зокрема там думають над тим, щоб тимчасово розірвати угоди, які надають право вільного в’їзду до континенту.

Зазначимо, що у 2017-му був укладений документ, за яким грузини мали змогу подорожувати країнами-членами Євросоюзу в межах Шенгенської зони до шести місяців на рік без додаткової візи. За словами представника, Тбілісі мало дотримуватися конкретних контрольних показників, серед яких захист прав людей і запобігання дискримінації.

Оцінку подій планують проводити з точки зору загрози для внутрішньої безпеки Шенгенської зони та можливого подальшого занепаду демократії на території Грузії.

Раніше грузинський глава уряду Іраклій Кобахідзе говорив, що будь-які зміни у візовому режимі стануть «дешевим шанажем».

Нагадаємо, у серпні в Грузії увійшов в дію документ про іноагентів, що обурив народ. Натомість акції протесту розганяли. Євросоюз заявив, що закон фактично призупиняє інтеграцію Грузії. А у США вирішили переглянути відносини з державою, а після ввели візові санкції проти причетних до ухвалення закону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *