Нд. Жов 6th, 2024
Напад Ірану на Ізраїль. Фото: СоцмережіНапад Ірану на Ізраїль. Фото: Соцмережі

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз засуджує напад Ірану на Ізраїль та просить держави припинити вогонь. Тоді як Білий дім пообіцяв серйозні наслідки для Тегерану.

Про це йдеться в дописі Борреля у мережі Х та в матеріалі видання The Washington Post.

Дипломат наголосив, що Євросоюз рішуче засуджує атаку на Ізраїль з боку Ірану. Він додав, що такий цикл «напад-відплата» небезпечний та має ризик вийти з-під контролю. Тож необхідно негайно припинити вогонь у всьому регіоні.

За його словами, ЄС і надалі лишається відданий своїй залученості до того, аби запобігти регіональному збройному конфлікту.

Своєю чергою, радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван заявив, що нещодавня атака стала значною ескалацією. Він додав, що Джо Байден активно спостерігає за ситуацією. Надалі у Штатах планують розглянути кроки, які забезпечуватимуть американські інтереси, зокрема і сприятимуть стабільності на Близькому Сході.

Салліван зауважив, що на Іран очікують серйозні наслідки. Втім, він не зазначив жодних деталей для країни, що вже й так знаходиться під санкціями США.

Нагадаємо, 1 жовтня Іран завдав ракетного удару по Ізраїлю. За інформацією військового керівництва, було запущено орієнтовно 180 ракет, більшість з яких вдалося перехопити. Під час атаки Ізраїлю допомагали й Сполучені Штати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *