Пт. Жов 18th, 2024
Джо Байден. Фото: uworldДжо Байден. Фото: uworld

Американський лідер Джо Байден наголосив, що федеральний уряд допомагає постраждалим через ураган «Мілтон» та закликав колишнього президента Дональда Трампа припинити поширення неправдивої інформації щодо ситуації.

Про це повідомляє видання CNN.

Після виступу Байдена у Білому дому журналісти запитали главу США, чи мав він розмову з Дональдом Трампом. Він запитав, чи вони знущаються з нього, повернувся до камери та різко промовив:  «Пане президенте Трамп — колишній президент Трамп — живіть життя. Допоможіть цим людям».

Звернення Байдена, як зазначає телеканал, свідчить про те, що федеральний уряд прагне донести свою позицію перед потоком дезінформації. Вперше неправдиві дані поширювалися ще минулого місяця, коли тривав ураган «Хелен». Наразі ж це триває й досі, але вже на тлі урагану «Мілтон», що вирує у Флориді.

За останні 24 години Джо Байден тричі виступав перед громадянами. Кожного разу він намагався протистояти чуткам. За його словами, найбільше дезінформації, пов’язаної зі стихійним лихом, поширює Дональд Трамп.

Після ще однієї промови журналісти знову запитували лідера США щодо дзвінка до Трампа. Втім, він зазначив, що людей вдалося врятувати, адже місцеві мешканці прислухалися до наказів влади про евакуацію. Водночас пройшло ще замало часу, аби оцінити збитки від урагану. Він додав, що у штаті все ще небезпечно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *