Чт. Вер 19th, 2024
Емманюель Макрон. Фото: Getty ImagesЕмманюель Макрон. Фото: Getty Images

Французька партія «Нескорена Франція» ініціювала імпічмент для глави країни Емманюеля Макрона. Про це розповіла очільниця ультралівої сили Матильда Пано в дописі в мережі Х.

Фракція партії в Національних зборах – парламенті Франції – погодила рішення ініціювати імпічмент через те, що Макрон відмовився призначити прем’єркою кандидатку від об’єднаних лівих партій Люсі Касте. Зокрема сила звинувачує чинного лідера у зловживанні владою.

Політикиня наголошує, що подає постанову відповідно до Конституції Франції, статті 68, про початок процедури імпічменту президента Республіки. Документ надіслали усім депутатам для підписання.

За її словами, слід усунути очільника Франції Емманюеля Макрона, оскільки він відмовляється підкорюватися результатам голосування народу.

Зауважимо, що 30 червня та 7 липня у Франції пройшли два тури дострокових парламентських виборів, які провели після розпуску парламенту. Макрон погодив таке рішення за даними голосування на виборах представників до Європарламенту, тоді його партія зазнала поразки.

Прем’єр Габріель Атталя подав у відставку, а президент досі не оголосив нового очільника уряду. Він розпочав консультації з різними політичними силами Франції щодо відповідного призначення.

Ультраліві вимагають узгодити на цю посаду Люсі Касте, економістку. Натомість за даними деяких медіа Макрон вже визначився з кандидатурою – прем’єром може стати Бернар Казньов. Він представляє соціалістів та вважає себе опозиціонером об’єднаного лівого альянсу. Він вже був на цій посаді, але за президента Франсуа Олланда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *