Нд. Вер 29th, 2024
Майк Джонсон. Фото: Цензор.нетМайк Джонсон. Фото: Цензор.нет

Спікер Палати представників США Майк Джонсон написав до українського лідера Володимира Зеленського листа. У ньому він попросив звільнити посла держави в Штатах Оксану Маркарову через її неефективність як дипломата.

Про це він розповів на своїй сторінці в мережі Х. Політик наголосив, що зробив відповідне звернення після того, як Маркарова організувала «партизанську кампанію» у хиткому перед виборами штаті Пенсильванії. Йдеться про регіон, у якому кандидати від демократів та республіканців мають приблизно рівні шанси на виборах.

Цього тижня у рамках візиту до Сполучених Штатів президент Зеленський якраз відвідував Пенсильванію. Тож у листі Джонсон пригадав слова очільника України, що Київ ніколи не втручається у внутрішню політику Сполучених Штатів та немає впливу на думку американців перед президентськими виборами.

Спікер написав, що помітно те, що цією думкою знехтували, коли дипломатка організовувала захід, у рамках якого українська делегація відвідала американського виробника зброї.

Майк Джонсон зазначає, що завод, що розташований у Пенсильванії, разом із Володимиром Зеленським відвідав однопартієць Камали Гарріс – губернатор Пенсильванії Джош Шапіро. Тоді як республіканців не було, оскільки їх “спеціально не запросили”.

За його словами, такий візит став частиною політичної кампанії, яка мала на меті допомогти демократам та втрутитись у виборчий процес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *