Fri. Jul 5th, 2024
Будинок в Бородянці після ракетного обстрілу РФ. Фото: Vadim Ghirdă / APБудинок в Бородянці після ракетного обстрілу РФ. Фото: Vadim Ghirdă / AP

Європейці й надалі підтримують Україну і хочуть, щоб перемогла справедливість, але більшість із них втрачають віру у нашу перемогу, бо тільки 10 % з респондентів впевнені, що переможе ЗСУ. Про це свідчить свіже опитування YouGov, повідомляє The Guardian.

Британська міжнародна інтернет-компанія з дослідження ринку та аналітики YouGov провела опитування у 12 європейських країнах з цього питання. Зокрема, участь в анкетуванні взяли жителі Франції, Італії, Польщі, Іспанії, Швеції, Німеччини, Угорщини й т.д.

Виявилось, що тільки один з 10 жителів Європи вірить у перемогу ЗСУ на полі бою. Вдвічі більше, 20%, кажуть, що переможе країна-агресорка. Статистика показує, що у найбільш оптимістично налаштованих європейських країнах тільки 17% впевнені у перемозі України.

У всіх 12 опитуваних країнах, більшість, в середньому 37% європейців, кажуть, що війна закінчиться не на полі бою, а компромісом, тобто мирними переговорами. 

Цікаво, що більшість респондентів у Польщі (47%) і Швеції (50%) схиляються, що Євросоюз повинен допомагати Україні й поставити на місце Росію. В той час, як в Угорщині (64%), Греції (59%) та Італії (52%) переважно кажуть, що треба тиснути на Україну, щоб сісти за стіл переговорів з РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *