Tue. Jul 2nd, 2024
Український військовослужбовець Іван Скуратовський патрулює руїни промислової зони під Авдіївкою. Фото: Vadim Ghirdă / APУкраїнський військовослужбовець Іван Скуратовський патрулює руїни промислової зони під Авдіївкою. Фото: Vadim Ghirdă / AP

За оцінками Міністерства оборони України, Росія втратила понад 400 тисяч військовослужбовців за час повномасштабного вторгнення в Україну. А скільки загинуло українських солдатів, досі залишається невідомим. Але в новому інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський навів приблизну статистику.

Коли журналіст Брет Байєр запитав президента про втрати серед українських військових, той відповів туманно, пославшись на “десятки тисяч”. Але Володимир Зеленський зауважив, що втрати у ЗСУ менші, ніж зазнала армія Росії, яка втрачає п’ять солдатів на кожного вбитого українського солдата. Звичайно, ці дані досить похитні, їх ще прийдеться перевіряти.

400 тисяч ліквідованих російських загарбників, за словами Баєйра, становлять населення в американському місті Атланта.

Тільки за минулу добу Росія втратила тисячу військових. Такі дані про бойові втрати, станом на ранок 23 лютого оприлюднив Генштаб.

Нагадаємо, що в новому інтерв’ю, котре, до речі, проводилося на передовій — у 2,5 км від ворожих позицій, Зеленський торкнувся і теми корупції в Україні. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *