Tue. Jul 2nd, 2024
Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерелЄнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

На другу річницю з повномасштабного російського вторгнення в Україну генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив упевненість у тому, що майбутнє України залежить від західного оборонного альянсу.

Україна вступить до НАТО. Питання полягає не в тому “якщо”, а в тому — “коли“, — сказав він у відеозверненні, опублікованому в суботу.

Він схарактеризував ситуацію на фронті як “надзвичайно серйозну”.  Генсек не бачить жодних ознак того, що президент Росії Володимир Путін готується до миру. Столтенберг додав, що російський диктатор хотів “відкинути НАТО”, але зробив протилежне, бо зараз “України вже ближче до вступу в альянс“.

Поки ми готуємо вас до цього дня, НАТО продовжуватиме підтримувати Україну. Заради вашої та нашої безпеки”, — додав Столтенберг.

Єнс Столтенберг також виразив повагу і захопленість мужніми українськими солдатами, які відбили половину території, яку захопила Росія, та відтіснили Росію від значної частини Чорного моря. І завдали тяжких втрат російським військам.

Україна не впала за кілька тижнів, як багато хто побоювався. Вони відбили половину території, яку захопила Росія“, — додав Столтенберг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *