Sun. Jul 7th, 2024
Ілюстративне фото військового з CZ Bren 2. Фото з відкритих джерелІлюстративне фото військового з CZ Bren 2. Фото з відкритих джерел

Компанія Česká zbrojovka домовилася з українським АТ “Укроборонпром” про збирання гвинтівок CZ BREN 2 в Україні. Згодом українські військовослужбовці будуть мати зброю, яка відповідає стандартам НАТО, та підвищить оперативні можливості армії. Про це йдеться у пресрелізі компанії Česká zbrojovka, яка є дочірньою компанією Colt CZ. Жодна зі сторін не розкрила ціну угоди, пише Novinky.cz.

Відомо, що чеська компанія поставить українській стороні всі деталі, з яких потім збиратимуться гвинтівки CZ BREN 2. Гендиректор “Укроборонпрому” Герман Сметанін назвав угоду переломним моментом не лише для міжнародного співробітництва, а й для реформ у сфері оборони України.

CZ BREN 2 — модульна гвинтівка, яка забезпечує високу сумісність із технікою інших країн-членів НАТО. Це універсальна зброя.

Гвинтівки також використовуються чеською армією, елітним антитерористичним підрозділом французької жандармерії (GIGN), португальською армією, польською прикордонною службою та румунською жандармерією, повідомила Česká zbrojovka у пресрелізі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *