Sun. Jul 7th, 2024
Ігор Клименко. Фото: скриншот з відеоІгор Клименко. Фото: скриншот з відео

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко відповів на питання, котре часто підіймали українці в соцмережах. В інтерв’ю Наталії Мосейчук він розповів, чому поліцейських не відправляють на передову. 

У розмові з міністром Мосейчук поцікавилась, чому поліція не воює, бо їх на місцях можуть замінити жінками чи колишніми працівниками МВС. За словами журналістки, вони могли б з легкістю патрулювати. Клименко, заявив, що кожен поліцейський, поки він працює в поліції, заброньований від мобілізації. На фронт він може піти тільки як доброволець

Він додав, що всі, хто вирішує, кому вступати до лав ЗСУ, а кому ні — “диванні експерти”. На думку Клименка, поліцейські нічим не відрізняються від працівників народного господарства. Ба більше, якщо поліцейські підуть на фронт, то хто буде ловити злочинців, спитав міністр.

Раніше в коментарі “Українським Новинам” він заявляв, що МВС відправило на фронт близько 100 тисяч — 70 тисяч нацгвардійців, 26 тисяч прикордонників і 5 тисяч осіб у бригадах поліції. Він казав, що МВС й надалі формує бригади з добровольців, але із чинних працівників всі можливі вже на передовій. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *