Sat. Jul 27th, 2024
Ігор Коломойський у Шевченківському райсуді Києва. Фото: з відкритих джерелІгор Коломойський у Шевченківському райсуді Києва. Фото: з відкритих джерел

Бізнесмен Ігор Коломийський залишиться під вартою до 24 квітня. Про це розповів його адвокат Олександр Лисак в коментарі “Суспільному” після засідання 27 лютого.

Також повідомляється, що Шевченківський райсуд Києва постановив зменшити розмір застави. Тепер ця сума становить 2,4 млрд. За словами адвоката, Ігор Коломийський не збирається її вносити. Він також додав, що прокурор повинен провести медичне обстеження згідно з нового рішення.

Нагадаємо, що у вересні минулого року олігарху вручили підозру за шахрайство та відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. За даними Служби безпеки України, з 2013 по 2020 Коломойський шляхом виводу коштів за кордон відмив пів млрд. Ще одна підозра стосувалася заволодінням коштів “ПриватБанку”. Йшлося у суму понад 9 млрд. 

Тоді розмір застави визначили як 190 тисяч прожиткових мінімумів або 509 мільйонів, але кожного наступного засідання її зменшували. Так, у вересні суд постановив зменшити заставу до 3,8 млрд. В грудні ще зменшили на понад млрд. А в січні сума застави становила понад 2,6 млрд.

Нагадаємо, що на початку місяця Печерський районний суд Києва продовжив до 15 березня утримання під вартою нардепа Нестора Шуфрича.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *