Sun. Jul 7th, 2024
Дмитро Кулеба. Фото: ЕРА/SERGEY DOLZHENKOДмитро Кулеба. Фото: ЕРА/SERGEY DOLZHENKO

За офіційними даними ООН, на середину лютого 2024 року офіційно зареєстровано близько 6,5 млн українських біженців. Більшість з них, 5,8 млн, отримали тимчасовий захист в країнах Євросоюзу. До земляків напередодні звернувся міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він закликав їх повернутися додому і зробити особистий внесок у боротьбу з Росією, повідомляє The Irish Times.

В інтерв’ю ірландському виданню Дмитро Кулеба заявив, що він поважає особистий вибір кожної людини, але наголосив, що українці, які виїхали з країни після 24 лютого 2024 року, могли б розглянути можливість повернення додому.

Міністр додав, що прекрасно розуміє, що деякі українці не можуть приїхати через серйозні причини, наприклад за станом здоров’я, але все ж таки він запросив в Україну всіх, хто має змогу. На його думку, українці своїм особистим внеском сприяли боротьбі Україні з російськими загарбниками.

Нагадаємо, що Ірландія прихистила 100 тисяч наших земляків. Кулеба подякував країні й за прихисток українців, й за постійну гуманітарну допомогу.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *