Fri. Jul 5th, 2024
Кая Каллас. Фото: FP via Getty ImagesКая Каллас. Фото: FP via Getty Images

Прем’єр-міністрка Естонії Кая Каллас заявила, що сценарій про розміщення західних військ в Україні розглядається. Таким чином вона повторила слова президента Франції Емманюеля Макрона, який не виключив відряджання в Україну сухопутних військ країн Північноатлантичного альянсу (НАТО).

З аналогічною заявою виступив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Він заявив, що “нічого не можна знімати з денної повістки”, коли йдеться про допомогу Україні.

Про це повідомляють Politico та литовська газета LRT.

Кая Каллас каже, що чіткі сигнали, які посилають Росії, вказують на те, що ЄС не виключає жодних варіантів. На її думку, всі країни зрозуміли, що мають зробити все, щоб Україна виграла, а Росія програла цю війну.

Крім Каллас, не бажає відкидати будь-яку можливість і міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який вдячний за дебати, які почав Макрон. Політик заявив, що від жодної можливості не варто відмовлятися.

Я дуже вітаю і підтримую дискусію, що почалася, тому що ситуація, в якій ми зараз перебуваємо, вигідна тільки Путіну. Ми встановили всі можливі червоні лінії, але не говоримо про створення будь-яких стратегічних дилем для російської армії в Україні“, — підкреслив Ландсбергіс.

Нагадаємо, що заява Макрона одразу зустріла реакцію Кремля — прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що якщо Захід введе війська в Україну, буде війна РФ з НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *