Sun. Jul 7th, 2024
Російські рублі. Ілюстративне фото: google.comРосійські рублі. Ілюстративне фото: google.com

Голова так званого “кримського парламенту”, Володимир Константинов, повідомив, що до Арбітражного суду Криму, який контролюється Кремлем, було подано позов на суму понад 3,15 трлн рублів щодо “енергетичної блокади” з боку України.

Про це інформує Радіо Свобода.

Як відомо, на 16 березня 2014 року припав так званий “референдум” щодо статусу Криму та міста Севастополя, в результаті якого Російська Федерація анексувала півострів. Голосування не отримало визнання з боку України, Європейського союзу та Сполучених Штатів, які вважають анексію Криму недійсною.

У листопаді 2015 року російська влада ввела режим надзвичайної ситуації в Криму, що спричинило масові відключення електропостачання. У грудні постачання електроенергії з материкової частини України до анексованого Криму було припинено внаслідок пошкодження електроопор у Херсонській області. До анексії півострова, дефіцит електроенергії в Криму компенсувався за рахунок інших регіонів України

У той же час президент РФ Володимир Путін запустив у експлуатацію першу з чотирьох ниток енергомосту із Кубані. Крім того, російська влада доставила на півострів мобільні генераторні установки та до 2018 року побудувала дві нові електростанції.

Нині ж окупаційна влада Криму втішена своїм позовом до суду і хоче стягнути з України понад 3 трлн російських рублів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *