Fri. Jul 5th, 2024
Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Урядовий порталПремʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: Урядовий портал

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі уряд працює над програмами, котрі б стимулювали українців повернутися додому з-за кордону. Про це він заявив на пресконференції, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Шмигаль наголосив, що український уряд працює з європейськими партнерами у цьому напрямку. За його словами, першим стимулом для повернення українців з-за кордону повинна стати безпека. Саме безпеку, на думку прем’єра, прагнуть українські родини, котрі були вимушені тікати до країн Євросоюзу після повномасштабного вторгнення РФ.

Денис Шмигаль також розповів, що необхідно змінити програми підтримки українських біженців в європейських країнах. Зокрема, трансформувати їх в проєкти підтримки при поверненні в Україну. Так звані підйомні для повернення українців мають стати стимулом, вважає прем’єр.

Нагадаємо, що за даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), наразі в Євросоюзі перебувають майже 8 млн українських біженців. В Європі тимчасовий захист отримали понад 7 млн українців. І ця цифра збільшується. Тільки за перший тиждень січня 2024 року кількість біженців з України збільшилася на понад 18 тисяч.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *