Tue. Jul 2nd, 2024
Вертоліт веде обстріл. Ілюстративне фото: wikimedia.comВертоліт веде обстріл. Ілюстративне фото: wikimedia.com

На пресконференції 4 березня міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про намір країни перевірити безпечність транспортування CRV7 в Україну. У лютому 2024 року Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки, закликав передати Україні ці ракети.

Про це інформує “24 Канал”.

Як відомо, Кирило Буданов пояснив, що передача ракет Україні є вигідною для обох сторін. Це дозволить заощадити кошти канадських платників податків, які були б витрачені на утилізацію ракет CRV7. Розвідник також наголосив, що ці ракети можуть бути використані як в українських ударних вертольотах, так і в наземних пускових установках для ураження російських танків та артилерії.

Ідеться про 83 303 реактивні ракети, які Канада вже не використовує. Ці снаряди вилучили з експлуатації ще у 2000-х роках, а влітку 2021 року країна розпочала їх утилізувати. Вони були введені на озброєння ще в 70-х роках минулого століття.

Однак лише 8 тисяч CRV7 залишаються в належному стані та обладнані бойовими частинами, інші – або знищені, або в розібраному стані. Лідер консервативної партії П’єр Пуальєвр заявив у інтерв’ю для CBC, що Канада може передати ці ракети Україні замість їх утилізації.

“Замість того, аби обкладати канадців мільйонними витратами за утилізацію цієї зброї, вона має бути передана Україні, яка зможе застосувати її для захисту”, – зазначив він.

Канадський міністр оборони Білл Блер запевнив, що наразі триває перевірка снарядів на безпечність транспортування, яка триватиме кілька днів. І щойно її завершать боєприпаси оперативно передадуть Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *