Tue. Jul 2nd, 2024
Представник Держдепу США Джон Кірбі. Фото: NARAПредставник Держдепу США Джон Кірбі. Фото: NARA

Речника Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі на брифінгу для преси у Вашингтоні попросили прокоментувати заяву президента Франції Емманюеля Макрона про відправлення сухопутних військ на допомогу Україні. Представник адміністрації США заявив, що президент Володимир Зеленський ніколи не просив вводити іноземні війська в Україну.

За словами Кірбі, голова України звертався до союзників з проханням дати ЗСУ засоби, які допоможуть у боротьбі з російськими загарбниками. Речник також закликав Конгрес схвалити законопроєкт, який передбачає виділення фінансування у 60 млрд Україні прямо зараз, щоб ще більше підтримати коаліцію з більш ніж 50 країн, які об’єдналися у боротьбі з Росією.

Щодо заяви Макрона Кірбі відмовився давати оцінку його словам, бо він вважає, що президент Франції має повне право висловлювати свою позицію. Він додав, що може тільки говорити від імені президента Джо Байдена, головнокомандувача США. Речник повторив слова Байдена, який від початку повномасштабного вторгнення РФ казав, що американські солдати не поїдуть на війну в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *