Mon. Jul 1st, 2024
Перша леді України Олена Зеленська. Фото: ОППерша леді України Олена Зеленська. Фото: ОП

Олена Зеленська, перша леді України, відмовилася від запрошення від Білого дому з’явитися на промові президента США, Джо Байдена, щодо стану справ у державі в Конгресі у четвер, 7 березня. Причиною відмови була неприйнятність заходу, осікільки там мала бути Юлія Навальна, вдова російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише Washington Post.

Як повідомили джерела видання, було заплановано посадити першу леді США, Джилл Байден, поруч із Оленою Зеленською та Юлією Навальною, але потенційна присутність дружини покійного російського опозиціонера “викликала дискомфорт” у Києві.

Представник Білого дому також зазначив, що рішення Олени Зеленської, ймовірно, пов’язане з “накладанням графіків”. Він також додав, що розсадка під час виступу президента США є деталлю, яка остаточно узгоджується наприкінці процесу.

На думку джерела, присутність обох жінок на заході, які “обидві є символами опору” російському диктатору Путіну, могла би стати вражаючим контекстом для виступу президента Байдена на спільному засіданні Конгресу.

При цьому відомо, що Навальна також відмовилась від участі у заході. Однак про це могли не повідомити Києву.

Своєю чергою в Офісі президента повідомили “Українській правді”, що насправді в Олени Зеленської інші плани — візит до Києва дітей із дитячого будинку, який запланували завчасно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *