Tue. Jul 2nd, 2024
Петр Павел. Фото: AP Photo / Petr David JosekПетр Павел. Фото: AP Photo / Petr David Josek

Не треба виключати будь-яку можливість підтримки України, заявив на брифінгу в Празі у вівторок, 5 березня, президент Чехії Петр Павел. Він пояснив, що йдеться про різні форми допомоги, зокрема навчальні заходи з залученням західних військових, котрі можуть відбуватися на території України. Такі місії не порушують міжнародні закони. Про це пише чеське видання Novinky.

Петр Павел впевнений, що західні інструктори можуть навчати солдатів ЗСУ безпосередньо в Україні, бо по суті немає різниці проходять такі заходи військовослужбовці на батьківщині чи за кордоном. Тому президент Чехії не виключає можливу присутність західних небойових підрозділів в Україні. Політик додав, що європейські союзники мають право обирати форму допомоги України.

На пресконференції виступав і Емманюель Макрон, котрий першим запропонував направити сухопутні війська в Україну. Президент Франції закликав союзників бути рішучими, бо стратегічні межі стосовно того, хто розпочав війну, не мусять мати обмежень.

Нагадаємо, що вчора у Білому домі заявили, що президент Володимир Зеленський не звертався до партнерів з проханням направити їхні війська в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *