Tue. Jul 2nd, 2024
Страйки польських фермерів у Варшаві. Фото: Jakub Krzywiecki / INTERIA.PLСтрайки польських фермерів у Варшаві. Фото: Jakub Krzywiecki / INTERIA.PL

6 березня у Варшаві відбувається масштабний страйк фермерів. До них приєдналися мисливці та лісники. Загалом столицю Польщі будуть блокувати 150 тисяч демонстрантів, повідомляє RMF24. Фермери виступають проти імпорту сільськогосподарської продукції з України та обмежень на розведення тварин. Вони також кажуть “ні” Європейському зеленому курсу.

Перед канцелярією прем’єр-міністра фермери підпалили смолоскипи та шини, а також жбурляли петардами. Мер Варшави Рафал Тжасковський закликав мешканців столиці не користуватися автомобілями у самому центрі та перейти на громадський транспорт.

Зустріч страйкарів із прем’єр-міністром Дональдом Туском 29 лютого не принесла жодних рішень. Але напередодні політик заявив, що переговори з протестувальниками відбудуться не в середу, а в суботу о 10 годині ранку.

Польські фермери планують протестувати перед засіданням Сейму і завтра, 7 березня. Проте блокади організуються не лише у столиці. Через протест непрохідна і національна дорога № 22 у Хойніце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *