Tue. Jul 2nd, 2024
Міністр закордонних справ Великої Британії. Фото: FlickrМіністр закордонних справ Великої Британії. Фото: Flickr

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон описав схему пропозиції з використання “заморожених” російських активів, зауваживши, що вони можуть слугувати гарантією виплати репарацій.

Про це пише The Guardian.

Після закінчення війни Росія буде примушена виплатити Україні репарації, і ці “заморожені” активи можуть стати гарантією виконання цього зобов’язання.

За висновками фахівців, ця стратегія є більш радикальною порівняно з обговорюваними в Європейському Союзі пропозиціями, які передбачали надання Україні лише непередбачених прибутків від активів російського центрального банку, які перебувають під контролем Заходу. Водночас, оцінка річних непередбачених прибутків становить 4 мільярди доларів.

“Можливо, це найкращий шлях досягнення цієї мети. Ми сподіваємося на максимальну єдність G7 і ЄС у цьому питанні, але якщо досягти її не вдасться, то, на мою думку, ми повинні продовжувати діяти разом із союзниками, які прагнуть вжити таких заходів”, — заявив Кемерон.

Міністр відзначив, що він не вважає, що план облігацій може будь-яким чином підірвати репутацію лондонського Сіті — фінансового центру Великої Британії. Це перше таке висловлення Кемерона, що вказує на ймовірну політичну підтримку цієї пропозиції у США, але не в Європейському Союзі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *