Tue. Jun 25th, 2024
Володимир Зеленський та Кіріакос Міцотакіс в Одесі. Фото: з відкритих джерелВолодимир Зеленський та Кіріакос Міцотакіс в Одесі. Фото: з відкритих джерел

6 березня в Одесу прибув прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Тут він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Під час відвідування делегаціями порту російські війська нанесли по місту ракетний удар.

На пресконференції президент України прокоментував вибух. За його словами, відомо, що є загиблі та поранені. Зеленський зауважив, що ворогу все одно, куди бити — по військовим чи цивільним.

Прем’єр Греції заявив, що це був гнітючий досвід, бо відразу після сирени пролунав потужний вибух. За словами Міцотакіса, делегації не встигли пройти до укриття. Прем’єр також додав, що вибух стався десь дуже близько.

Зовсім різні речі — читати про війну і відчути на собі“, — цитує Кіріакоса Міцотакіса BBC News Україна.

Прем’єр Греції виразив співчуття жертвам російського удару. Політик заявив, що був вражений, коли проїхався Одесою. З одного боку його надихнула незламність українців, з іншого було боляче бачити руйнування, яких зазнало місто.

До офіційних заяв лідерів країн, грецькі ЗМІ припустили, що ціллю росіян був кортеж Володимира Зеленського.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *