Sun. Jul 7th, 2024
Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс та президент України Володимир Зеленський. Фото: ОППрем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс та президент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

У вівторок, 6 березня, Одесу відвідав прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Під час візиту він заявив, що Греція повністю підтримує формулу миру України.

Про це він повідомив на спільному брифінгу з президентом Володимиром Зеленським, пише “Уніан”.

Міцотакіс каже, що його країна абсолютно підтримує формулу миру Зеленського і готується до Глобального саміту миру у Швейцарії.

Самому прем’єру вдалось на власні очі побачити, те з чим українці стикаються щодня. Очільник грецького уряду каже, що був здивований: з однієї сторони була жахлива картина руйнувань, завданих атаками Росії, але з іншої, він відчував “непохитність та сміливість українського народу”.

Розглядаючи прагматичний аспект, Міцотакіс стверджує, що Одеса є неповторним портом, і ці можливості мають бути належним чином використані.

“Я був би зацікавлений у тому, щоб Греція сприяла розвитку порту, щоб доходи від перевезень сприяли зміцненню української економіки та підтримували Україну у її боротьбі”, — заявив він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *