Fri. Jul 5th, 2024
Сесія парламенту. Фото: Верховна РадаСесія парламенту. Фото: Верховна Рада

У цей момент у Верховній Раді України маємо історично низьку кількість народних депутатів — 401 з 450 конституційного складу. До того ж, ще один парламентар виявив бажання позбутися свого мандата.

Про це в етері телемарафону повідомив очільник ВР Руслан Стефанчук.

Він каже, що такий стан речей виник через те, що багато зрадників держави втратили свої депутатські повноваження в парламенті, а кілька законодавців подали заяви про відставку. Окрім того, на розгляді у голови Ради просто зараз є заява від народного депутата, який хоче скласти мандат через стан здоров’я.

Однак на думку Стефанчука, скільки б депутатів у парламенті не було, усі мають прагнути єдності в ухваленні рішень, бо інакше “нічого не вдасться зробити”. Таким чином він висловив переконання, що необхідно завжди пам’ятати уроки минулого, коли конфлікти у владі призводили до катастрофічних втрат для держави і депутатам вдасться подбати про благо України, а не лише про власні політичні амбіції.

У цілому, Верховна Рада України може втратити приблизно ще 50 депутатів через різноманітні обставини, і їх неможливо буде замінити за передбаченою законодавством процедурою протягом дії воєнного стану. Наразі мінімально можливе число депутатів становить 354.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *