Пт. Лип 5th, 2024
Олександра Устінова. Фото: goloszmin.orgОлександра Устінова. Фото: goloszmin.org

Невтішні прогнози дає народна депутатка Олександра Устінова. На її думку, після захоплення Авдіївки Росія піде на Куп’янськ, а потім і на Харків. Щоб не втратити ці міста, союзники якомога швидше повинні передати Україні зброю. Про це вона сказала в розмові з журналісткою Deutsche Welle.

В Куп’янську розташований великий залізничний вузол, і якщо окупанти захоплять місто, то є досить великі ризики, що Україна може втратити Харків, друге найбільше місто України, каже Устінова. Щоб виключити цей ймовірний сценарій Києву потрібна зброя від партнерів, зокрема, ракети великої дальності та обіцяні F-16

Нагадаємо, що днями в інтерв’ю Наталії Мосейчук такий перебіг подій підтвердив і голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Він припустив, що загарбницька російська армія знову спробує сунутися на Харків. Але він також зазначив що чутки про великий наступ — це всього лиш вороже ІПСО. Як і інформація про здачу міста.

А ось президент України Володимир Зеленський заспокоїв всіх. На спільній пресконференції з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн він сказав, що не треба боятися повторної окупації Куп’янська. За словами голови держави, там дуже непогана лінія оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *