Сб. Кві 27th, 2024
Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента УкраїниВолодимир Зеленський. Фото: Офіс президента України

Володимир Зеленський пояснив, звідки ростуть ноги щодо теми його “нелегітимності” на посаді президента України після травня 2024 року. За словами голови держави, такі наративи просуває Кремль. Про це президент сказав на пресконференції 25 лютого.

Через два місяці спливає п’ятирічний термін повноважень президента України, але вибори в державі проводити не можуть до закінчення воєнного стану. Попри це, деякі й західні, й українські політики все частіше підіймають цю тему.

Зеленський заявив, що тези щодо його “нелегітимності” розповсюджує Росія. У них є спеціальна програма та основні наративи. За словами президента, такий документ є і в деяких американських журналістів.

Він додав, що думка про “нелегітимність” — це не думка західних союзників, а просто робота російської машини пропаганди. Спецслужби країн G7 мають докази. Зеленський навіть запропонував журналістам спитати про це президента Франції Емманюеля Макрона, коли він буде в Україні. А планує він візит вже найближчим часом.

Крім того, Зеленський заявив, що західні партнери вже йому доповідали, хто з українських політиків просуває всередині країни ці наративи. На думку президента, “це досить погана ідея”, такі дії в Україні він називає “зрадницькими”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *