Вт. Тра 14th, 2024
Кирило Буданов. Фото: armyinformКирило Буданов. Фото: armyinform

Цікаві подробиці з біографії керівника Головного управління розвідки України Кирила Буданова оприлюднила американська газета The New York Times. За даними видання, Буданов був зіркою десантного загону 2245 під час стажування у ЦРУ.

8 років тому Центральне розвідувальне управління США почало підготовку українського підрозділу. Одним з офіцерів загону був Буданов. Він запам’ятався сміливими операціями, одна з котрих проводилася в окупованому росіянами Криму.

Повідомляється, що Буданов на катері провів спецпризначенця на півострів. Вночі вони зустріли російських військових і дали їм відсіч. NYT стверджує, що під час цієї операції було ліквідовано декількох окупантів, зокрема серед убитих був син відомого у РФ генерала. Тоді президент РФ Володимир Путін вибухнув від злості, звинувативши українців у теракті в Криму.

Підрозділ, в якому був нинішній очільник ГУР, також займався перехопленням російських БПЛА. Потім експерти ЦУР могли перепроєктувати безпілотники, щоб зламати російські системи шифрування.

В цілому NYT пише, що співпраця українців з ЦУР була досить плідною. Потім цей досвід застосовували з європейськими партнерами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *