Ср. Тра 15th, 2024
Майк Джонсон. Фото: EPA/SHAWN THEWМайк Джонсон. Фото: EPA/SHAWN THEW

Світові політики звернулися до спікера Палати представників Майка Джонсона з проханням винести на голосування законопроєкт про надання фінансової допомоги Україні на суму 60 млрд доларів. Відкритий лист до американського колеги підписали спікери 23 парламентів, серед яких — представники Іспанії, Німеччини, Чехії, Литви, Польщі тощо.

Про це повідомив спікер ВР Руслан Стефанчук, який і був ініціатором звернення.

У листі Майка Джонса просять винести на голосування законопроєкт про міжнародну допомогу США союзникам, який передбачає асигнування у розмірі 60 млрд для України. Зазначається, що цей документ вже ухвалив Сенат США, тому закликають Джонса сприяти його розгляду у Палаті представників.

Країни-союзники зазначили, що й надалі будуть допомагати Україні в боротьбі з російськими загарбниками й закликали Джонсона сприяти ухваленню історичного рішення, зробивши інвестицію не тільки в індивідуальну безпеку України, но й у колективну безпеку.

Нагадаємо, що напередодні президент Джо Байден зустрівся з Майком Джонсоном і лідером більшості в Сенаті Чаком Шумером. Голова Білого дому попередив про наслідки, які можуть бути, якщо не ухвалити допомогу Україні. Повідомляється, що розмова була дуже напруженою. Після розмови віч-на-віч Джонсон заявив, що допомогу Україні будуть розглядати “своєчасно”, а зараз головне питання — це безпека кордону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *