Ср. Тра 15th, 2024
Дмитро Пєсков. Фото: РосЗМІДмитро Пєсков. Фото: РосЗМІ

Конфлікт Росії з НАТО стане неминучим, якщо західні сили приєднаються до боротьби України проти РФ, заявив у вівторок, 27 лютого, речник президента країни-агресорки Дмитро Пєсков. Таким чином він відреагував на заяву президента Франції Емманюеля Макрона, котрий не виключає відправлення західних військ на допомогу українцям.

Пєсков вважає, що в такому контексті треба казати не про можливість конфлікту, а про його неминучість. Він також закликах західних лідерів попіклуватися про інтереси своїх громадян і оцінити всі ризики.

Нагадаємо, Макрон дав цей коментар, приймаючи 27 представників країн Європейського Союзу на саміті допомоги України, котрий пройшов у Парижі. Зокрема, президент Франції заявив, що Європа розглядає всі можливі сценарії, які не дадуть Путіну здобути перемогу в Україні. 

Напередодні зустрічі прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо також заявив, що учасники саміту отримали “документ обмеженого доступу”, який включає такі теми, як розміщення військових сил в Україні та інші військові дії. Фіцо заявив, що цей факт “викликає тремтіння по тілу”. Про це пише The Hill.

Низка країн-членів НАТО та ЄС розглядають можливість відправлення військ до України на двосторонній основі“, — сказав Фіцо. Він також додав, що “жоден із солдатів зі Словаччини не поїде до України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *