Сб. Кві 27th, 2024
Екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес. Фото: pap.pl

Союзники України мають змусити хвилюватися Кремль замість того, щоб витрачати час на хвилювання відносно того, що можуть зробити росіяни. Про це сказав екскомандувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес в інтерв’ю ВВС.

На питання про ймовірність рекомендації Вашингтона Києву припинити удари по російським НПЗ, генерал відзначив, що в американському уряді могли надати таку пораду. Він назвав рекомендацію жахливою і відзначив, що Україна має її ігнорувати, бо ворожі НПЗ – є законними цілями.

Він дорікнув адміністрації Байдена за невизначеність відносно того, якої має бути фінал війни Росії проти України.

«Чому ми не говоримо, що хочемо перемоги України, не зосереджуємося на цьому? Нам вкрай потрібні стратегічна чіткість і пріоритети», – сказав Бен Годжес.

Генерал схвально оцінив пропозицію президента Емманюеля Макрона про розміщення західних військ в Україні. За словами Годжеса, ця ідея має переваги, навіть якщо не буде реалізована, бо дає російській владі додаткову причину для хвилювань.

Він відзначив, що союзники України забагато хвилюються з приводу можливих вчинків росіян. І втрачають на це багато часу, замість того, щоб змушувати Росію хвилюватися, на що здатні західні сили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *