Вт. Тра 14th, 2024
Габріель Атталь. Фото: Getty ImagesГабріель Атталь. Фото: Getty Images

Під час виступу у Сенаті прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь підтвердив заяву президента Емманюеля Макрона щодо відправлення військ на допомогу Україні. Про це повідомляє Public Senat.

Габріель Атталь заявив, що французьке військо стало б на захист деяких ділянок кордону. Він додав, що в цьому контексті можна говорити про оборону наземних військ або захист певних ділянок кордонів. Міністр додав, що на сьогодні Кремль становить загрозу й для Франції. Атталь також підкреслив, що наразі дії РФ стали більш жорсткими. Москва застосовує кібератаки з метою дестабілізувати ситуацію у Європі.

Нагадаємо, що Емманюель Макрон припустив, що теоретично можна було б відправити війська західних країн на допомогу Україні. Про це він заявив під час зустрічі з європейськими колегами в Єлисейському палаці. 

Заяву президента пояснив і міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Він зазначив, що солдати країн-союзників не брали б безпосередню участь у боях в Україні, але б допомагали на різних напрямках — брали участь у розмінуванні територій України, посилили кіберзахист тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *