Вт. Тра 14th, 2024
Дональд Трамп і Малкольм Тернбулл. Фото: AAPДональд Трамп і Малкольм Тернбулл. Фото: AAP

Колишній прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл схарактеризував риторику експрезидента США Дональда Трампа щодо президента Росії Володимира Путіна як риторику захопленого “12-річного хлопчика”. Про це пише The Hill.

Коли ви бачите Трампа з Путіним, як це було кілька разів зі мною, він схожий на 12-річного хлопчика, який ходить до середньої школи та зустрічає капітана футбольної команди зі словами “Мій герой”. Це справді страшно”, — сказав Малкольм Тернбулл у програмі Q+A на австралійському каналі ABC.

Критика Тернбулла прозвучала після того, як колишній президент США порівняв недавню смерть лідера російської опозиції Олексія Навального зі своїми власними юридичними проблемами й, на відміну від президента Байдена та інших лідерів США, не поклав за це провину на Кремль.

Тернбулл також попередив, що переобрання Трампа в листопаді може становити загрозу національній безпеці США. Він сказав, що колишній президент, який є лідером на праймеріз Республіканської партії, очолює партію, яка “більше не віддана демократії”.

Найстрашніше те, що й в Австралії, й в багатьох європейських країнах зіткнуться не тільки з двома автократіями в Росії та Китаї, але й з Америкою Трампа. А як вона буде виглядати?”, — додав Малкольм Тернбулл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *