Вт. Тра 14th, 2024
Радослав Сікорський. Фото: facebook.com/radeksikorskiРадослав Сікорський. Фото: facebook.com/radeksikorski

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський опублікував новий твіт. В дописі він звернувся до країн-союзників України з проханням терміново передати Збройним силам України зброю.

Глава МЗС зазначив, що українські військовослужбовці воюють з російськими загарбниками як леви, але боротися з голими руками неможливо. Він зазначив, що треба діяти негайно, бо Україні не вистачає боєприпасів. Раніше польський міністр припускав, що президент РФ Володимир Путін буде намагатися підійти до кордонів НАТО все ближче.

Слід зазначити, що днями президент України Володимир Зеленський доповів, що з обіцяного Євросоюзом мільйона снарядів, Київ отримав тільки 30%. Про це він сказав на спільній пресконференції з премʼєр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.

А міністр оборони Рустем Умєров під час виступу на Форумі “Україна. Рік 2024” заявив, що затримки у постачанні зброї призводять до втрати людей і територій.

Своєю чергою президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з європейськими лідерами у Парижі закликав всіх збільшувати обсяги виробництва боєприпасів для України. Він також додав, що обіцянка Євросоюзу передати ЗСУ мільйон артснарядів була необачною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *