Вт. Лип 2nd, 2024
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров. Фото: FacebookГоловнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров. Фото: Facebook

Очільник міноборони Рустем Умєров провів телефонну розмову з британським колегою Грантом Шаппсом і командувачем Збройних сил Ентоні Радакіном. За результатами розмови стало відомо, що Британія скерувала 200 млн фунтів стерлінгів на виробництво БпЛА для України.

Про це Умєров повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У розмові також взяв участь головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Він порушив питання нагальних потреб українських захисників, а також доповів про оперативну обстановку на полі бою.

Як відомо, Велика Британія є учасницею одразу кількох міжнародних військових коаліцій. Тож під час розмови йшлося не лише про дрони.

Так, розглянули перспективи впровадження в рамках Коаліції з розвитку морських спроможностей. За словами Умєрова основне завдання — розширювати досягнення України у ліквідації російського флоту.

Для цього в нагоді власне і стануть безпілотники. Їх Україні потрібно якомога більше. Очільник Міноборони повідомив, що Велика Британія виділила з бюджету 200 млн фунтів на виробництво дронів для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *