Нд. Кві 28th, 2024
Сербський агент Новіца Антич. Фото: rtk.co.rsСербський агент Новіца Антич. Фото: rtk.co.rs

Західна розвідка повідомляє, що РФ залучила громадянина Сербії Новіца Антича для проникнення в органи Євросоюзу з метою поширення своїх наративів. Про це пише Politico.

За даними розвідки, у жовтні минулого року Новіца Антич тісно співпрацював з російськими спецслужбами, зокрема, зі співробітником ФСБ, на ім’я В’ячеслав Калінін. Калінін — громадянин Росії, який обіймає посаду головреду вебсайту Veteran News. До речі, на цьому сайті пишеться, що Veteran News є “інформаційним партнером” ФСБ і міністерства оборони Росії. Politico стверджує, що Калінін вербував і інших людей.

Сербський “агент впливу” ФСБ Новіца Антич зустрічався з європейськими чиновниками в Брюсселі. Зазначається, що серед них були й члени Європейського парламенту.

У виданні пишуть, що Новіца Антич зустрівся з німецькою депутаткою Віолою фон Крамон-Таубадель та італійською депутаткою Алессандрою Моретті тощо. Зазначимо, що політикині могли й не знати про зв’язки Антича з ФСБ. Вони поки не прокоментували ситуацію.

Антич добрався і до членів профспілок EUROMIL і EPSU, які представляють військовослужбовців збройних сил і працівників державних служб в Європейському Союзі. З ними теж були зустрічі.

За даними сайту Balkan Insight, Антич, затятий критик збройних сил Сербії, вступив у конфлікт з політичним керівництвом країни, і нині він перебуває під вартою за невстановленими звинуваченнями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *